Příprava rebrandingu G2 - 40 dnů do cíle!

Za 40 dnů bude G2 představovat svůj nový brand. Po dlouhých letech s logem G2 server jsme se rozhodli pro logo nové. Hlavní důvod byl ten, že nás již dlouhou dobu trápí slovo "server" v názvu. Celé to totiž zavání tím, že G2 dělá klasické serverové technologie a nikoliv moderní cloud. Zvláště, když žijeme v době, kde se stále více řeší dockery, kubernetes, serverless apod. To nemá se servery společné už vůbec nic.

V ČR jsme s názvem žádný problém neměli. Tady by bylo naopak pozitivní název neměnit, protože brand G2 server je znám v celé české IT komunitě. Ale když opustíme hranice ČR k našim zahraničním sousedům, tak tady náš brand znám není a navíc si pod ním lidé asociují něco, co my vlastně neděláme.

Měli jsme dvě možnosti, buď se přejmenovat na G2 cloud (domény na to máme zakoupené). Nebo budeme bojovat s několika firmama o brand G2 (myšleno jen o ta dvě písmenka) a nebo vytvoříme brand úplně nový. A tady jsme stáli opět před rozhodnutím - strčit do loga to, co reálně děláme "cloud" nebo ne? Nakonec padlo rozhodnutí, že spojovat název firmy s prodávanou technologií není moudré rozhodnutí a jednou bychom opět stáli před stejným problémem. Proto vytváříme zcela nový brand. Navíc jsme vyřešili i problém s fonetikou. V každé zemi naše logo četli tak trochu jinak. Někde jako "Gé dva" jinde "Gé cvaj" apod.

Název firmy prozatím zůstává stejný ve všech zemích. Začátkem roku 2019 však dojde ke změně i zde a názvy budou sjednoceny podle nového brandu.

Budu rád, když mi po představení nového loga dáte vědět, jestli se vám líbí nebo nelíbí :)


Comments

Popular posts from this blog

Spustili jsme nový web a Geetoo Space

Patnáct let a třicet kilogramů

New age marketing v Geetoo